Plejeråd hos stofkiosken.dk.

Bestil i dag uden forsendelsesomkostninger* - Spar nu >

 

Råd om stofpleje

Her finder De råd og information om generel pleje af stoffer. Hvis De leder efter information til en speciel pletbehandling, bedes De se under menuer „Ekstras / pletbehandling.

 

 

Acetat

Læder

Nylon

Polyethylen / Polypropylen

Bomuld

Læderimitation

Polyacryl

Silke

Cupro

Linned

Polyamid

Uld

Dyrehår

Microfiber

Polyester

Viskose

 

 

 

Acetat

 

Råd om pleje af acetat-stoffer

 
Stoffer med en høj andel af acetat mister ved vask form og glans. Som alternativ anbefales en kemisk rensning, som normalt fungerer glimrende for disse vævstoffer.
Den maksimale temperatur ved strygning må ikke overstige 120°, da stoffet ellers bliver uopretteligt skadet. Vær opmærksom på plejesymboler.
 
 

Bomuld

 

Råd om pleje af bomuld

 
Tøjstykker og tekstiler af bomuld som er farverægte, er som regel kogefaste.
Specielt med henblik på overtøj i god kvalitet, kan der forekommen en farveafsmitning. Vær opmærksom på plejesymbolet og spørg eventuelt et nærtliggende renseri om råd, hvis de er i tvivl. Bomuldsstoffer, der ikke er specielt behandlet (f.eks. vaskede bomuldsjakker), kan stryges ved temperaturer op til 200°.
 
 

Cupro

 

Råd om pleje af Cupro

 
Vær altid forsigtig, når De vasker stoffer med Cupro og vær opmærksom på plejesymbolet.
Den maksimale strygetemperatur for stoffer med Cupro er 150°C.
 
 
 

Dyrehår

 

Råd om pleje af stoffer af dyrehår

 

Produkter fremstillet af ægte dyrehår bør  altid få en professionel rensning.
 
 
 
 

Læder

 

Råd om pleje af læder

 
Læder bedes De som grundregel ikke selv rengøre. Det tilrådes at få Deres lædervare renset af et renseri, der kender til læderpleje.
Her er nogle grundregler:
 
 
•Til beskyttelse mod vandpletter anbefales et imprægneringsmiddel. Et imprægneringsmiddel finder De hos enhver tekstilhandel.
•Ved behandling af fedtpletter  anbefales en fiberklud let fugtet med varmt vand. Virker denne behandling ikke, må man væbne sig med tålmodighed, da fedtet efterhånden siver ind i læderet.
•Indtørret snavs kan De som regel fjerne med en fugtig klud.
 
Fugtige pletter må aldrig gnides tørre. Forsøg i stedet at bruge en klud af et absorberende materiale.
 
 

Læderimitation

 

Råd om pleje af læderimitation

 
Produkter, hvor glatlæderimitationer eller velourlæderimitationer er foretaget,
kan ofte vaskes  ved 30 °. Følg venligst plejeinstruktionerne eller spørg i et tekstilrenseri. Disse tekstiler bør under alle omstændigheder være lagt glat ud, da der ellers kan fremkomme rynker. Kun strygning på bagsiden og ved lav temperatur.
 
 

Linned

 

Råd om pleje af linned

 
Plejen af linnedprodukter afhænger af den påtænkte anvendelse. For  kvalitetsbeklædningsgenstande bør De bringe produktet til et tekstilrenseri.
Dagligdagstøj og boligtekstiler kan som regel vaskes normalt og stryges ved op til 200 °. Bemærk også her plejeinstruktionerne.
 
 

Microfiber

 

Råd om pleje af microfiber

 
Når De foretager rengøring af tekstiler fremstillet af microfiber hjemme, bør De kun vaske produktet ved skånevask og ved lav temperatur. Vi anbefaler, at De lufttørrer mikrofibertekstiler for at undgå at stoffet krøller. Strygning- og dampning kun ved lave temperaturer. For at bevare kvaliteten af tekstiler fremstillet af mikrofibre, bør der regelmæssigt foretages imprægnering.
 
 

Nylon

 

Råd om pleje af nylon

 
Da nylon er fremstillet af polyamid-fibre, gælder de samme plejeprincipper som ved vask af tøj og møbler af nylon. Vask ikke ved for høje temperaturer ellers risikerer De at produktet krymper eller rynker.
Tekstiler lavet af nylon er generelt meget følsomme over for varme og bør kun stryges ved lave temperaturer.
 
 

Polyacryl

 

Råd om pleje af Polyacryl

 
Produkter af akryl eller med Polyacrylandel  kan De stort set vaske som De vil, men De bør holde temperaturen så lav som mulig og følge plejeinstruktionerne. Tørring i tørretumbler og dampning bør undgås.
 
 

Polyamid

 

Råd om pleje af Polyamid

 
Ved vask af tøj eller møblerstoffer fremstillet af polyamid bør De sikre Dem, at dette ikke sker ved for høje temperaturer ellers risikerer De, at produktet krymper eller rynker. Tekstiler lavet af nylon er generelt meget følsomme over for varme og strygning må kun foretages ved lave temperaturer.
 
 

Polyester

 

Råd om pleje af Polyester

 
Polyesterstoffer kan både vaskes og  kemisk renses. Dog bør De være forsigtig med ikke at vaske disse produkter ved høje temperaturer. Bør ikke stryges ved temperaturer over 150 °.
 
 

Polyethylen / Polypropylen

 

Råd om pleje af Polyethylen / Polypropylen

 
Vådbehandling af tekstiler af polyethylen eller polypropylen skal ske ved lave temperaturer. Disse tekstiler bør ikke stryges.
 
 

Silke

 

Råd om pleje af silke

 
Følgende bør De være opmærksom på ved rensning af silke:
• Brug ikke blegemidler
• Undgå direkte og stærkt sollys
• Ingen brug af vand under strygningen
• Silke sprøjtes aldrig med parfume eller deodorant
• Brug ikke vand for at fjerne pletter 
• Vride aldrig silke
• Stryges altid på bagsiden

 
Silke kan ikke kun renses kemisk, men kan også vaskes i hånden. Her er en kort guide til håndvask af silke:
 
•Særlig silkeshampoo eller mild sæbe benyttes.
•Silke lægges i blød i 3-5 minutter i lunkent vand. (Mørk eller påtrykt silke bør kun håndvaskes i koldt vand og lægges ikke i blød!)
•Ved iblødlægning flyttes stoffet forsigtigt frem og tilbage. Må ikke vrides (!) Når silken er våd, behandles den mere forsigtigt, da den er mere ømfindtlig våd.
• Efter max. 5 minutter fjernes silken fra badet og stoffet skylles  med koldt vand  tilsat en teskefuld vineddike. Således fjernes sæberester fuldstændigt.
•Derefter indrulles silken i et tørt håndklæde og den resterende væske fjernes. (Ved mørk eller påtrykt silke benyttes flere lag håndklæder)
•Derefter rulles silken ud og rettes let til i hjørnerne.
•Silke stryges altid på indersiden. Desuden bør silke være let fugtigt, når den stryges. Vær opmærksom på indstillingerne på Deres strygejern. Silke bør altid stryges med moderat varme!
 
 

Uld

 

Råd om pleje af uld


Produkter med uldandel bør kun håndvaskes (vaskes med speciel vaskemiddel i lunkent vand). Det er vigtigt, at stoffet i vaskeforløbet ikke gnides.

 

Bedste tørring er liggende, da produktet ellers slides eller bliver deformt. For at fjerne det meste vand, kan De vikle produktet ind i frotte og klemme forsigtigt. Stryg venligst uldholdige produkter ved lav varme (fase 2). Dampning eller en våd klud hjælper med at forhindre dannelsen af glans.
 
 
 

Viskose

 

Råd om pleje af viskose


Ved vask af viskose bør De udvise forsigtighed og altid følge vaskeanvisningen. Stof lavet af viskose bør stryges ved maksimalt 150 °.

 

til toppen

Stofkiosken.dk bruger cookies for at give dig den bedst mulige service. Hvis De surfer videre på siden, accepterer De brug af cookies.