Betræk til liggestol

Let
Betræk til liggestol

Beskrivelse

Lav et nyt betræk til en liggestol - dit sommerprojekt! Har du fundet en gammel liggestol i kælderen eller kan du ikke lide betrækket på din nye haveseng? Køb det liggestolsstof du kan lide, og lav selv et betræk til din liggestol udfra denne vejledning, hvor vi viser vi dig - trin for trin- hvordan du gør. Du kan også montere et rart hynde til dit hoved, på din liggestol. Vi anbefaler, at du bruger et liggestolsstof, fordi de allerede er skåret til i bredden, så de passer til ​​liggestole og de skal derfor ikke sømmes i kanterne.

Fjern betrækket og mål op
1/9

Fjern betrækket og mål op

Hvis du vil ombetrække en gammel liggestol, skal du først fjerne det gamle betræk. Du kan bruge målene, fra det gamle betræk, til det nye betræk. Hvis du ikke har et gammelt betræk, skal du måle liggestolens længde. Bemærk at stoffet skal hænge lidt. Tilføj derudover 1 cm sømrum øverst og nederst og 8 cm til omslaget/løbegangen.

Med et liggestolsstof har du den fordel, at bredden allerede er skåret til, så den passer præcis til liggestolen. Hvis du ønsker at bruge et andet stof, skal du beregne overbuk til sidesøm.

Tilskæring af liggestolspude
2/9

Tilskæring af liggestolspude

Hvis du gerne vil montere en pude på din liggestol, skal du klippe to stykker af dit udendørs stof, der måler 40 cm x 20 cm. Du skal også bruge to bånd, der hver måler 15 cm.

Fastgøring af båndet på puden
3/9

Fastgøring af båndet på puden

Læg de to stykker stof til puden ret mod ret. Med udgangspunkt i den øverste kant: Mål 10 cm fra den ene side og sæt et af båndene fast, f.eks. med en knappenål, mellem de to lag stof. Fastgør enden af ​​båndet i sømrummet med et par sting. Gør det samme, dog modsat, på den anden side af puden med hensyn til montering af båndet.

Aflukning af puden hele vejen rundt
4/9

Aflukning af puden hele vejen rundt

Sy puden sammen hele vejen rundt med en ligesøm, men lad en åbning være, så puden kan vendes. Båndene er nu også blevet syet rigtig fast.

Fyldning af liggestolspude
5/9

Fyldning af liggestolspude

Via åbningen i pudebetrækket kan puden nu vendes og den kan fyldes med fiberfyld. Luk åbningen med en ligesøm på din symaskine eller sy det i hånden.

Ombuk af stofkanter
6/9

Ombuk af stofkanter

Siderne på et liggestolsstof behøver ikke at blive syet. Buk kanterne - øverst og nederst på liggeestolsstoffet- om, 1 cm, og stryg over dem én gang. Buk nu stoffet om igen, 8 cm, og fiksér igen ved at stryge.

Montering af pude
7/9

Montering af pude

Sy de to pudebånd fast på sømmen øverst på liggestolsstoffet. Sørg for at din pude er placeret i midten af ​​stoffet og at båndene er i samme afstand fra yderkanterne.

Montering af bort
8/9

Montering af bort

Klip din bort i samme bredde som stoffet til liggestolen plus 2 cm. Buk nu de 8 cm om til omslaget/ løbegangen til træpinden. Sæt knappenåle i, så de 8 cm ikke forskubber sig. Fold bortens ender 1 cm ind, monter det på kanten at liggestolsstoffet med knappenåle. Husk at få puden på den rigtige side af borten, når du syr borten fast. Sy nu borten fast i begge sider med en ligesøm. Dette lukker automatisk for løbegangen. Gør dette på omslagene både øverst og nederst.

Nyt betræk til liggestol
9/9

Nyt betræk til liggestol

Dit nye liggestolsbetræk er nu færdigt! Nu skal du blot montere dit betræk på liggestolens stel og du kan nyde sommeren i din nye liggestol.