stofkiosken.dk - stolt indehaver af GOTS-certifikatet!

Bestil i dag uden forsendelsesomkostninger* - Spar nu >

Hvorfor GOTS (Global organic textile standard)?

Vi hos stofkiosken.dk lægger stor vægt på. at I - vores kunder - producerer enkeltdele med de mange fantastiske stoffer og materialer fra vores sortiment, som er fremstillet med stor omtanke og kærlighed til detaljen. Derudover passer tøj, som man selv har produceret, perfekt. Hvad kan man ønske sig mere? Vi vil mere. Vi forlanger, at også de materialer, som I anvender, er produceret med denne omtanke og ansvar. For DIY-projekter er i den ganske særlige forstand bæredygtige projekter: vi spilder derved ingen ressourcer eller forurener miljøet - hvorfor skal vi så tillade dette ved produktionen af materialerne?

Den officielle short-clip fra GOTS (Global Organic Textile Standard) giver dig på underholdende og forståelig måde alle relevante informationer, som du hvad GOTS angår har brug for at vide. Videoen beskriver, hvorfor GOTS er vigtig og hvad der kontrolleres og reguleres gennem denne standard. GOTS er en internationalt anerkendt standard, som kæmper for en miljøvenlig og social forarbejdningskæde af tekstiler. I den forbindelse har GOTS ikke kun fokus på den bæredygtige produktion, men opstiller derudover strenge regler og retningslinier for alle virksomheder i værdiskabelseskæden. GOTS-mærkaten giver kunderne sikkerhed for, at produktet er produceret socialt ansvarligt og miljøvenligt. For at opnå dette mål, definerer GOTS økologiske og sociale kriterier, som virksomhederne skal opfylde. Anvendelse af fibre fra biologisk dyrkning, udelukkelse af miljøskadelige eller toksiske substanser og indførelse af en mindsteløn er kun et lille udsnit af GOTS‹ forpligtende kriterier. For at sikre overholdelsen af standarderne, skal alle virksomheder i værdiskabelseskæden gennemgå en årlig kontrol på stedet ved uafhængige kontrolinstitutter, som er akkrediteret af GOTS. Frem for alt ved mistænkelige sager finder uanmeldte kontroller sted, og hvis kriterierne ikke længere er opfyldte, mister virksomheden omgående sin certificering. Du finder detaljerede informationer på GOTS officielle side.

Vi hos fabfab GmbH glæder os over, at vi fra november 2015 er officiel del af denne bæredygtige værdiskabelseskæde.

Stofkiosken.dk bruger cookies for at give dig den bedst mulige service. Hvis De surfer videre på siden, accepterer De brug af cookies.